Onze review

Logitech MX Mechanical Review

Draadloos tot wel 3 apparaten verbinden

Minimalistisch design wat bij elke setup past

Ervaar het comfort van de MX serie

Wil je de fijnste lijn van Logitech proberen maar ben je gehecht aan je huidige mechanische toetsenbord? Door de introductie van de Logitech MX Mechanical en MX Mechanical Mini heeft Logitech hét toetsenbord voor op kantoor in een mechanisch variant weten te ontwikkelen .

De MX Mechanical vs MX Mechanical Mini

De Logitech MX Mechanical is verkrijgbaar in een full-size toetsenbord voor €179 maar ook als mini. Het grootste verschil is uiteraard het formaat. Ga je voor een toetsenbord met geïntegreerd nummeriek of voor het minimalistische en kleinere toetsenbord?

mx mechanical en mx mechanical mini witte achtergrond
Logitech MX MechanicalLogitech MX Mechanical Mini
Prijs€179€159
Toetsen110 toetsen84 toetsen
AfmetingenHoogte: 26,10 mm
Breedte: 433,85 mmDiepte: 131,55 mm
Hoogte: 26,10 mm
Breedte: 312,60 mmDiepte: 131,55 mm
Gewicht828 gram612 gram

De Logitech MX Mechanical is de goedkopere én compactere optie. Wel adviseren we de Logitech MX Mechanical, voor slechts €20,- heb je alle voordelen van een geïntegreerd nummeriek toetsenbord, vooral als je veel gebruik maakt van Excel bijvoorbeeld handig.

mx mechanical en mx mechanical transparante achtergrond

Ook software ontwikkelaars laten genieten van het comfort van de MX serie

Het niet mechanische broertje van de MX Mechanical, de MX Keys, is de basis voor de Logitech MX Mechanical. Samen in combinatie met de MX Master muizen van Logitech ervaar je het ultieme werk comfort. Iets wat nog miste in deze serie was een mechanische variant.

Alle opties die de MX Keys zo fijn maken heeft de MX Mechanical ook. Denk hierbij aan het draadloos verbinden van maximaal 3 apparaten tegelijk aan je toetsenbord, de bijgeleverde Logitech software met veel instelmogelijkheden én het witte backlight zodat je in de avond je toetsen ook goed kunt zien.

logitech mx mechanical met logitech mx master 3s en setup

Met de MX Mechanical doet Logitech een stapje verder en wil daarbij de MX serie uitbreiden naar de gamers en softwareontwikkelaars onder ons. Deze doelgroep maakt vaak thuis of heeft in het verleden gebruik gemaakt van een mechanisch toetsenbord. Het mechanisch toetsenbord is dan bijvoorbeeld ook perfect om te gebruiken op kantoor in plaats van een ‘lomp’ en ‘luid’ mechanisch gaming toetsenbord met RGB verlichting. 

Wel is het jammer dat de Logitech software (nog) niet ondersteund wordt op Linux, juist het besturingssysteem wat veel gebruikt wordt door software ontwikkelaars.

Hoe typt de Logitech MX Mechanical?

Met de MX Mechanical ervaar je natuurlijk alle voordelen van een mechanisch toetsenbord. In tegenstelling tot de MX Keys druk je bij de MX Mechanical diepe toetsen in die zorgen voor een typgevoel van hoge kwaliteit. 

Logitech heeft de MX Mechanical ontwikkelt met 3 verschillende soorten switches: tactiel stil, lineair en klikkend. De verschillende opties in het kort:

  • Tactiel stil. De stille optie van de 3.
  • Lineair. Minimale veerkracht voor supersnelle reacties.
  • Klikkend. Veel geluid en voelbare feedback, het ‘echte’ vertrouwde mechanische gevoel.
mx mechanical verschillende type switches

De versie bij Coolblue wordt overigens geleverd met de tactiel stille toetsen. Wat ons betreft de optie om geen geluidsoverlast op kantoor te veroorzaken 😉 

Helaas is het niet mogelijk om te switchen tussen de verschillende type toetsenborden. Wil je de lineaire of klikkende switches? Dan zul je de Logitech MX Mechanical bij de officiële Logitech website moeten kopen.

logitech mx mechanical met logitech mx master 3s

Voor- én nadelen van de Logitech MX Mechanical

Perfecte prijs-kwaliteitverhouding
Gemakkelijk mee te nemen door zijn slanke design
Geen geavanceerde features
Niet te verbinden via een USB-receiver

Conclusie Logitech MX Mechanical Review

De Logitech MX Mechanical is wat ons betreft dé optie voor iedereen wie het comfort van de MX series van Logitech wilt ervaren maar ook op mechanische toetsen wilt typen. Het minimalistische design in combinatie met het subtiele backlight zorgt ervoor dat dit

Specificaties Logitech MX Mechanical

Extra informatie

Merk

Logitech

Model

MX Mechanical

Multimediasneltoetsen

Ja

Vlakke toetsen

Ja

Type toetsen

Mechanische toetsen

Verlichting

Ja

Per toets apart verlicht

Ja

Numeriek keypad

Nee

Type toetsenbord connectie

Bluetooth

Fabrieksgarantie termijn

2 jaar

Gewicht

1178 g

Oplaadbaar

Ja

Logitech MX Mechanical

Categorie:

144.90

Logitech MX Mechanical

|

144.90

Menu