Onze selectie

Beste Mechanische Toetsenborden van 2024

In de meeste gevallen kiezen gamers een toetsenbord met mechanische toetsen voor het gamen. Je drukt de toetsen namelijk makkelijker en sneller in waardoor je heel precies kan zijn met je input.

Echter zijn mechanische toetsenborden vaak iets duurder dan andere toetsenborden. Daarom is het extra belangrijk om een goede keuze te maken. Wil je draadloos of bedraad? Wel of niet RGB verlichting? En wellicht de belangrijkste vraag, wat wil je ervoor betalen? De populariteit van TKL toetsenbord (zonder numpad) stijgt ook, de Steelseries Apex Pro TKL is daar een goed voorbeeld van.

Om je met deze vragen op weg te helpen hebben we bij ToetsenbordTotaal de beste mechanische toetsenborden van 2024 voor je geselecteerd. Hier hebben we enerzijds rekening gehouden met de prijs en andere kant de performance. Het beste mechanische toetsenbord van 2024 is volgens ToetsenbordTotaal de Razer Ornata V3Wil je écht het beste mechanische gaming toetsenbord? Dan raden we de Steelseries Apex Pro aan, deze is duurder maar wel het toetsenbord van de toekomst.

Om tot de beste mechanische toetsenborden te komen heeft ToetsenbordTotaal onafhankelijk gekeken naar alle mechanische toetsenborden in de markt.

Onze top 5 mechanische toetsenborden:

  1. Razer Ornata V3
  2. Steelseries Apex Pro
  3. Logitech MX Mechanical
  4. Logitech G915
  5. Sharkoon SKILLER SGK5

1 – Razer Ornata V3

Het mag dan wel geen 100% mechanisch toetsenbord zijn, maar deze half mechanische Razer Ornata V3 is dé beste keus voor iemand die op zoek is naar een comfortabel mechanisch toetsenbord. 

Het bijzondere aan de Razer Ornata V3 is dat het sinds de V2 gebruik maakt van de mecha-membraantechnologie van Razer. Hierdoor krijg je het voordeel van zowel de mechanische als de membraam techniek. De toetsen zijn hierdoor snel en clicky, maar maken niet zoveel herrie als echte mechanische toetsen.

Razer heeft met de V3 extra lage toetsen van 4,4 mm ontwikkeld voor een ergonomische ervaring, zo kun je lang gamen of werken.

Geen fan van de RGB verlichting? Met de bijgeleverd Razer software pas je de kleur gemakkelijk aan naar bijvoorbeeld wit. De kleur, sterkte en effecten zijn geheel naar eigen wens in te stellen.

Razer heeft net als bij de V2 gekozen voor multimedia toetsen rechtsboven, in plaats van bijvoorbeeld instelbare macro-toetsen. Wel hebben ze het design aangepast. Zo had de V2 een scrollbaar wiel voor bijvoorbeeld het volume maar is er nu gekozen voor comfortabele knoppen. Dit is handig voor het luisteren van muziek tijdens het gamen/werken, maar voor dit bedrag waren macro-toetsen toch wel wenselijk geweest.

Langdurig gamen nóg comfortabeler maken? Razer levert standaard een polssteun bij de Razer Ornata. De meegeleverde polssteun zorgt voor extra ondersteuning onder je polsen.

Je ervaart het ultieme comfort van mechanische én membrame toetsen
Wordt geleverd met een gratis polssteun
De Razer Ornata V2 is geen draadloos toetsenbord
Het toetsenbord heeft geen instelbare macro toetsen

Qua prijs kwaliteit verhouding is de Razer Ornata V3 echt een topper. Samenvattend is het is een kwalitatief mechanisch toetsenbord waarmee je fijn en langdurig kunt gamen of werken.

2 – Steelseries Apex Pro

Met de Steelseries Apex Pro heeft SteelSeries het mechanische toetsenbord van de toekomst ontwikkelt. Het toetsenbord is ontwikkelt voor de gamer die met zijn toetsenbord het verschil kan maken. Hier gaat het écht om een toetsenbord ontwikkelt voor prestaties.

In oktober 2022 kondigde Steelseries ook een nieuwe TKL versie van dit toetsenbord aan. De SteelSeries Apex Pro TKL 2023 is draadloos te verkrijgen bij Bol en Coolblue.

Het bijzondere aan dit toetsenbord zijn de instelbare OmniPoint toetsen. Dit zijn uiteraard mechanische toetsen, maar in de bijgeleverde software kun je de toetsen naar eigen wens tussen de 0,4 en 3,6 mm instellen. Nog mooier? Je hebt de mogelijkheid om 5 profielen aan te maken, waardoor je bijvoorbeeld per genre een profiel kunt maken waar je per genre de gevoeligheid van de toetsen kunt bepalen.

SteelSeries Apex Pro

Een intensief gamer wilt een stevig toetsenbord. Daarom heeft SteelSeries luchtvaart aluminium gebruikt voor de behuizing waardoor het toetsenbord extra stevig is. In de behuizing is een kleine display verwerkt. Op dit display kun je notificaties van bijvoorbeeld Discord en Spotify ontvangen, maar kun je ook je huidige profiel of nummer op het display tonen, ideaal!

De OmniPoint toetsen zijn instelbaar op gevoeligheid
Het toetsenbord bevat een kleine OLED display
De SteelSeries Apex Pro is niet draadloos
Je moet best wat veel geld neerleggen voor dit toetsenbord

Samenvattend heeft dit toetsenbord wat ons betreft alles voor de gamer die met zijn toetsenbord het verschil wil maken. Je betaalt er wat voor, maar het toetsenbord heeft alle features en andere leuke toegevoegde features om je game ervaring optimaal te maken.

3 – Logitech MX Mechanical

Op zoek naar een goed mechanisch toetsenbord, maar wil je niet de gaming vibes? Dan is de Logitech MX Mechanical wat voor jou. Het toetsenbord is door Logitech ontwikkelt voor de software ontwikkelaar op kantoor. Het comfort van de MX series in een mechanisch jasje.

Het toetsenbord is in een full-size en in een mini variant verkrijgbaar. Het voordeel van beide toetsenborden is dat ze draadloos zijn en je ze met 3 apparaten tegelijk kunt verbinden. Zo kun je een computer op kantoor, een laptop én je computer thuis verbinden zonder telkens je Bluetooth instellingen te moeten openen. Je switcht super makkelijk door op apparaat 1, 2 of 3 te klikken.

Logitech MX Mechanical & MX Mechanical Mini

Het kleine broertje van de MX Keys wordt in 3 varianten verkocht: tactiel stil, lineair en klikkend. De versie bij onze partner wordt overigens geleverd met de tactiel stille toetsen. Wil je het échte vertrouwde mechanische gevoel? Dan kun je via de website van Logitech de klikkende versie bestellen.

Je kan het toetsenbord met maximaal 3 apparaten tegelijk verbinden
Geschikt voor zowel Windows als Mac door de handige combi toetsen
De Logitech MX Mechanical is niet geschikt voor Linux
Het toetsenbord heeft geen optie voor RGB verlichting

De Logitech MX Mechanical is dé moderne optie voor iemand op zoek naar een mechanisch toetsenbord, maar niet naar een lomp en zwaar gaming toetsenbord. Er hangt een prijskaartje aan, maar het is wat ons betreft elke euro waard.

4 – Logitech G915

De beste mechanische toetsenborden zijn ontwikkelt voor gamers, maar wat als deze gamer een draadloos toetsenbord wil? Dan is de Logitech G915 een hele goede keuze voor jou! Dit high-end gaming toetsenbord past niet in elk budget, maar is wel een van de beste op de markt.

De LIGHTSPEED verbinding tussen het toetsenbord en jouw computer zorgt ervoor dat je geen input delay hebt, de delay is namelijk ‘slechts’ 1ms. De Logitech G915 heeft lage en snelle toetsen waardoor je zelfs met een draadloze verbinding top prestaties ervaart tijdens het gamen, je merkt de delay niet. Wil je écht performance dan is bedraad altijd nog een betere oplossing.

Logitech G915

Ook fijn aan dit toetsenbord zijn de 5 macro toetsen aan de linkerkant van het toetsenbord. Met de bijgeleverde software van Logitech kun je naast het instellen van deze toetsen ook de RGB verlichting instellen naar jouw wens.

Het mechanische toetsenbord is draadloos
Geen vertraging tijdens gamen door 1ms delay
De Logitech G915 is vrij prijzig
Het toetsenbord heeft geen meegeleverde polssteun

Logitech ontwikkelt kwalitatieve draadloze toetsenborden en dat is terug te zien in de Logitech G915. Het is een vrij prijzig toetsenbord, maar wel het enige draadloze mechanische gaming toetsenbord die gericht is op de prestaties van een gamer.

Beste Goedkope Mechanische Toetsenbord 2024

Iets minder budget te besteden? Bij ToetsenbordTotaal hebben we ook het beste goedkope mechanische toetsenbord voor je geselecteerd. In 2024 is dat volgens ToetsenbordTotaal de Sharkoon SKILLER SGK5.

5 – Sharkoon SKILLER SGK5

In deze prijsklasse zijn er weinig toetsenborden met mechanische toetsenborden, maar toch heeft de Sharkoon SKILLER SGK5 het. Het toetsenbord beschikt namelijk over mechanische ‘rubberdome’ toetsen. Daarnaast heeft het volledige N-key rollover ondersteuning waardoor het toetsenbord meerdere toetsaanslagen detecteert, ideaal voor geavanceerde games.

Wie muziek luistert tijdens het gamen kan gebruik maken van de multimedia toetsen rechtsboven op het toetsenbord. Daarnaast zijn er twee wielen voor het instellen van volume en verlichting.

Sharkoon SKILLER SGK5

Met de bijgeleverde software van Sharkoon heb je de mogelijkheid om de macro toetsen linksboven op het toetsenbord in te stellen. Dat is een voordeel van dit toetsenbord ten opzichte van duurdere toetsenborden; die beschikken namelijk niet altijd over macro toetsen.

De Sharkoon SKILLER SGK5 is goed betaalbaar
Het toetsenbord heeft een bijgeleverde polssteun
Het downloaden van software is vereist voor het gebruik van vele functies
Veel gebruikers klagen over een piepende spatie na intensief gebruik

Voor een relatief lage prijs heb je met de Sharkoon SKILLER SGK5 een toetsenbord met de functies van een premium toetsenbord. Het toetsenbord heeft alles, van mechanische toetsen tot de mogelijkheid van het instellen van de RGB verlichting.

Meer mechanische toetsenborden? Bekijk dan eens onze selectie van de beste gaming toetsenborden. Heb je vragen of advies op maat nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Thijs of Jari via onze contactpagina!

Ook interessant:

Menu