Onze selectie

Toetsenbord voor tablet, welke is de beste?

De meeste mensen vinden het onprettig om bij een tablet op het scherm te typen. Het is daarom handig om gebruik te maken van een toetsenbord voor je tablet.

In de meeste gevallen zijn dit kleine en slanke toetsenbordjes die je via Bluetooth met je devices kunt verbinden. Maar voor welke ga je? Want wil jij graag een budget-versie? Wil je hem graag met meerdere apparaten kunnen verbinden? Wil je een premium design? 

Om je een beetje te helpen met deze vragen hebben we bij ToetsenbordTotaal de beste toetsenborden voor tablet van 2024 voor je geselecteerd. Hierbij hebben we rekening gehouden met de prijs, het gebruik en de kwaliteit. Het beste toetsenbord voor tablet van 2024 is volgens ToetsenbordTotaal de Logitech K380.

Inhoudsopgave

  1. Logitech K380
  2. Logitech MX Keys Mini
  3. Silvergear Tablethouder

1 – Logitech K380

De Logitech K380 is hét toetsenbord voor tablet. Dit bluetooth toetsenbord is compact en lichtgewicht, waardoor je hem overal gemakkelijk mee naartoe neemt. Met een gewicht van slechts een halve kilo en een formaat van ongeveer 12 bij 28 cm past hij in iedere tas of rugzak. Daarnaast zorgen de dunne toetsen voor een lichte aanslag, wat het typen erg prettig maakt. Door de bluetooth functie verbind je dit toetsenbord met iedere smartphone, tablet, ipad en meer.

Een groot pluspunt zijn de schakelknoppen, waarmee je eenvoudig met drie verschillende apparaten kunt verbinden en hier snel tussen kunt switchen. Dit is ideaal wanneer jij naast je tablet nog gebruik maakt van een pc of een laptop.

Logitech K380 Toetsenbord Productfoto

In eerste oogopslag lijkt deze K380 misschien wat aan de duurdere kant vergeleken met andere tablet-toetsenborden, maar hiervoor krijg je dan ook de kwaliteit waar Logitech om bekend staat. Denk bijvoorbeeld aan een batterijlevensduur van 2 jaar! Hierdoor hoef je nooit bang te zijn dat je toetsenbord plotseling uitvalt.

Nog even alle voor- en nadelen op een rij:

Gemakkelijk met 3 verschillende apparaten verbinden
Een compact en lichtgewicht ontwerp
Verlichting onder de toetsen ontbreekt
De prijs is wat aan de hoge kant

Al met al is de Logitech K380 hét toetsenbord voor tablet volgens ToetsenbordTotaal. Goed design, fijne toetsen en gemakkelijk in gebruik.

2 – Logitech MX Keys Mini

Ben je op zoek naar een compact en degelijk toetsenbord voor jouw tablet, die niet na één jaar kapot gaat? Dan zit je met de Logitech MX Keys goed. In tegenstelling tot vele andere mini toetsenborden is deze niet gemaakt van plastic, waardoor hij erg stevig en robuust is. Een absolute topper wanneer je je toetsenbord intensief gebruikt. 

Zoals andere toetsenborden van Logitech beschikt ook de MX Keys Mini over de schakelknoppen. Hiermee verbind je tot drie verschillende apparaten, waardoor je gemakkelijk kunt wisselen tussen je devices. Daarnaast is dit toetsenbord een van de weinige mini-toetsenborden met verlichting achter de toetsen. Deze toetsen zijn gevormd voor jouw vingertoppen, wat het typen erg prettig maakt. Hou er wel rekening mee dat de layout wellicht iets anders is dan je gewend bent.

Logitech MX Keys Mini Zijaanzicht

Uiteraard komt dit premium design ook met een keerzijde; de prijs. De MX Keys Mini is inderdaad wat duurder vergeleken met de budget-varianten in deze lijst, maar hier krijg je dan ook kwaliteit voor terug.

Premium, stevig en robuust design
Gemakkelijk met 3 verschillende apparaten verbinden
Hogere prijs dan andere tablet-toetsenborden
Layout van de toetsen kan even wennen zijn

Samengevat is de MX Keys Mini dus interessant voor mensen die opzoek zijn naar een compact toetsenbord die je veel en/of lang gaat gebruiken. 

3 – Silvergear Tablethouder

Dit toetsenbord van Silvergear is net weer even anders dan bovenstaande toetsenborden. Deze beschikt namelijk een gleuf waar je je tablet of je smartphone in kan plaatsen! De geïntegreerde devicehouder houdt jouw device in de juiste hoek, wat surfen op het web, een e-mail schrijven of een verslag typen erg comfortabel maakt. In deze gleuf passen tablets tot 10,5 mm dik en 258 mm breed.

Je verbindt deze Silvergear gemakkelijk met jouw apparaat via Bluetooth. Door zijn bereik van maar liefst 10 meter hoef je niet bang te zijn dat de verbinding wegvalt. Hou er echter wel rekening mee dat het een relatief goedkoop – en daarom een budget – toetsenbord is. Verwacht dus niet de beste kwaliteit. Zo valt hij bij een te zware tablet bijvoorbeeld om. Dit gebeurt voornamelijk bij 10 inch modellen die in portret-modus worden neergezet. Maar al met al mag je voor de prijs van dit toetsenbord alsnog spreken van een perfecte prijs-kwaliteitverhouding.

Silvergear Tablethouder Productfoto


Bij het kopen van deze Silvergear haal je geen onbekend merk in huis. Silvergear heeft namelijk veel ervaring in het maken van toetsenborden, voornamelijk in de categorie gaming. Dit betekent dus dat je qua bouwkwaliteit wel goed zit, in tegenstelling tot een merkloos alternatief.

De gleuf houdt je tablet in de juiste hoek
Perfecte prijs-kwaliteitverhouding
Valt om bij zwaardere tablets
Geen ‘pootjes’ om hem schuin te zetten

Wil jij dus graag een relatief goedkoop toetsenbord kopen waar je je tablet of smartphone in kunt plaatsen, dan is de deze Silvergear zeker het overwegen waard!

Heb je vragen of advies op maat nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Thijs of Jari via onze contactpagina!

Ook interessant:

Menu