Onze selectie

Draadloos Ergonomisch Toetsenbord

Een draadloos ergonomisch toetsenbord is ideaal voor iemand die de voordelen van draadloos typen wilt ervaren én lang willen typen zonder daarbij last te krijgen van hun armen, polsen of schouders.

Op dit moment zijn er niet super veel draadloze ergonomische toetsenborden op de markt. Dit komt vooral omdat de focus bij Logitech en Microsoft ligt op het maken van een goed en fijn toetsenbord, niet op het maken van een draadloos toetsenbord.

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen bij het kopen van een draadloos ergonomisch toetsenbord is: Wat wil je ervoor betalen? 

Om je een beetje te helpen met de zoektocht naar een draadloos ergonomisch toetsenbord hebben we bij ToetsenbordTotaal de beste draadloze ergonomische toetsenborden van 2024 voor je geselecteerd. Het beste draadloze ergonomische toetsenbord van 2024 is volgens ToetsenbordTotaal de Logitech K860.

Onze top 5 draadloze ergonomische toetsenborden:

  1. Logitech K860
  2. Microsoft Sculpt Ergonomic
  3. Logitech MX Keys S

1 – Logitech K860

De Logitech K860 is hét draadloze ergonomische toetsenbord. Net als bij de Logitech MX Keys kun je met bluetooth of de usb receiver met maximaal 3 apparaten verbinden. Switch je vaak tussen je werk laptop en je eigen laptop? Met 1 druk op de knop maak je verbinding met de een of de ander.

Het toetsenbord heeft een ergonomisch design, gesplitst en gerond. Door middel van de vorm van het toetsenbord heb je een natuurlijke werkhouding. De toetsen zijn kort waardoor je met weinig druk toetsen in kunt drukken, dat maakt lang typen gemakkelijk.

Logitech claimt dat met het toevoegen van de polssteun ze 54% meer ondersteuning voor je polsen bieden. Ook liggen je polsen wat hoger waardoor de buiging van je pols met 25% vermindert.

Logitech K860 Ergnomisch Toetsenbord productfoto

Het mag dan wel geen verlichting hebben maar de Logitech K860 is echt de investering waard. Nog even de voor- en nadelen op een rij:

Het toetsenbord kan draadloos met maximaal 3 apparaten verbinden
Een polssteun is standaard door Logitech meegeleverd
De Logitech K860 heeft geen verlichting onder de toetsen
Het toetsenbord kan niet opgeladen worden via een kabel en werkt op batterijen

Al met al is de Logitech K860 hét beste draadloze ergonomische toetsenbord volgens ToetsenbordTotaal. Goed design, fijne toetsen, draadloos en dat voor een goede prijs.

2 – Microsoft Sculpt Ergonomic

In tegenstelling tot Logitech heeft Microsoft met de Microsoft Sculpt Ergonomic gekozen voor enkel een usb receiver als verbindingsmogelijkheid. Heb je bijvoorbeeld een laptop met enkel usb C? Dan is de Microsoft Sculpt Ergonomic een mindere optie voor jou.

De Microsoft Sculpt Ergonomic heeft een uniek design, het toetsenbord heeft namelijk een ‘gat’ tussen de twee delen van het draadloze ergonomische toetsenbord. Aan beide kanten van het toetsenbord zijn platte toetsen te vinden die gemakkelijk in te drukken zijn, ideaal om lang te typen.

Om het toetsenbord minder breed te maken heeft Microsoft ervoor gekozen om het numeriek als los onderdeel mee te leveren. Voordeel hiervan is dat je arm en schouder in een natuurlijke houding blijven omdat deze niet ver naar rechts hoeven te bewegen tijdens het gebruik van de muis.

Microsoft Sculpt Ergonomic Toetsenbord productfoto

Om je polsen nog meer ondersteuning te bieden heeft de Microsoft Sculpt een polssteun onder het toetsenbord toegevoegd. Nog even alle voor- en nadelen op een rij:

De usb-receiver maakt verbinden met je computer makkelijk
De korte en lichte toetsen maken lang typen niet belastend voor vingers
Het toetsenbord kan niet met meerdere apparaten tegelijk verbinden
Het numeriek is los van het toetsenbord zelf

De Microsoft Sculpt mist wat functionaliteiten om het echt een concurrent van de Logitech K860 te maken, daarentegen is het toetsenbord wel een stukje goedkoper dan de grote concurrent.

3 – Logitech MX Keys S

De Logitech MX Keys S is eigenlijk het ‘niet ergonomisch uitziende’ broertje van de Logitech K860. Wil je niet een gesplitst design? Of ben je bang dat je niet kunt wennen aan het typen op een typisch ergonomisch toetsenbord? Dan is de Logitech MX Keys de optie voor jou.

Typen op de Logitech MX Keys S is met de korte membraam toetsen super comfortabel en zorgt ervoor dat je lang zonder moeite kunt typen. Hou je van typen op een laptop toetsenbord? Dan is het typen op de MX Keys S te vergelijken met die type toetsenborden, geen diepe toetsen of mechanische klikken.

Verschil MX Keys S en MX Keys

De Logitech MX Keys S is een opvolger van de populaire Logitech MX Keys. Deze versie heeft enkele lichte verbeteringen. Zo kun je verbinden met de BOLT connector (of Bluetooth), is het fijn dat het licht dimbaar en instelbaar is en kun je in de software nu met Smart Actions meerdere acties met één knop instellen. Dat laatste is in beta maar wel super handig voor als je van productiviteit houdt.

Net als de Logitech K860 kun je de Logitech MX Keys S via bluetooth of de usb bolt receiver verbinden met maximaal 3 apparaten tegelijk. Doordat zowel de Windows als Mac toetsen op het toetsenbord te vinden zijn kun je ook makkelijk schakelen tussen beide systemen, dat is echt een groot voordeel.

Logitech MX Keys productfoto in het donker

Voor het ultieme comfort kun je de Logitech MX Keys combineren met de Logitech MX Master. Deze muis maakt je setup helemaal af en past bij het comfort werken. Ook hier kun je maximaal 3 apparaten tegelijk verbinden wat switchen tussen werk- en privé laptop bijvoorbeeld super gemakkelijk maakt.

De Logitech MX Keys S kun je met 3 apparaten verbinden
Het toetsenbord heeft verlichting achter de toetsen
Voor het instellen van het toetsenbord is Logitech software vereist
De usb bolt receiver kun je nergens in het toetsenbord opslaan

Al met al koop je met de Logitech MX Keys een toetsenbord met fijne toetsen zonder dat je een gesplitst design hebt of een polssteun.

Meer ergonomische toetsenborden? Bekijk dan eens onze selectie van de beste ergonomische toetsenborden. Heb je vragen of advies op maat nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Thijs of Jari via onze contactpagina!

Ook interessant:

Menu