Onze selectie

Beste Gaming Toetsenborden 2023

Om tot de beste gaming toetsenborden te komen heeft ToetsenbordTotaal onafhankelijk gekeken naar alle gaming toetsenborden in de markt.

Een gaming toetsenbord is speciaal ontworpen voor de gamer. Zelf zijn Thijs en Jari ook fan van gamen op de pc en daarom zijn zij ook gebaat bij een goed gaming toetsenbord. 

Er zijn veel verschillende keuzes die je als gamer moet gaan maken voordat je een gaming toetsenbord wilt gaan kopen: Wil je bedraad of draadloos? Mechanisch of toch membraan? En de belangrijkste vraag, wat wil je ervoor betalen?

Om je een beetje te helpen met deze vragen hebben we bij ToetsenbordTotaal de beste gaming toetsenborden van 2023 voor je geselecteerd. Hier hebben we enerzijds rekening gehouden met de prijs en andere kant de performance. Het beste gaming toetsenbord van 2022 is volgens ToetsenbordTotaal de Corsair K55. 

Onze top 5 gaming toetsenborden:

  1. Corsair K55
  2. Razer Ornata V3
  3. Logitech G413
  4. Logitech G915
  5. Trust GXT 830

1 – Corsair K55

Qua prijs / kwaliteit zit je met de Corsair K55 goed. Het instapmodel van Corsair is een membraam toetsenbord en maakt gebruik van rubber dome-switches. Het voordeel van het membraam toetsenbord is dat het stil is, het nadeel dat mechanisch voor de echte pro nóg beter is. 

Het model komt in 2 varianten: de K55 RGB Pro en K55 RGB Pro XT. De toetsenborden zijn in principe identiek op de RGB verlichting na. Zoals de naam suggereert heeft de Corsair K55 RGB verlichting, het verschil tussen beide toetsenborden zit het in de RGB, namelijk:

  • K55 RGB Pro – vijf RGB zones en zes presets
  • K55 RGB Pro XT – instelbare RGB per toets
Corsair k55 RGB Gaming Toetsenbord Schuin van Links

Ook fijn is de polssteun onderaan het toetsenbord, de zes macro toetsen aan de linkerkant van het toetsenbord en de IP42 rating die het toetsenbord beschikt. Wel een nadeel is dat dit toetsenbord niet beschikt over een draadloze verbinding.

Met de macro toetsen heb je 6 instelbare toetsen
Met de Corsair iCUE software kun je de 4 RGB zones helemaal zelf instellen
Het toetsenbord is wel wat duurder dan andere op deze pagina
De Corsair K55 heeft voor dit bedrag geen mechanische toetsen

Al met al is de Corsair K55 hét toetsenbord met een goede prijs kwaliteit verhouding en perfect voor de gamer die niet te veel wilt betalen maar toch een fijne game ervaring wilt.

2 – Razer Ornata V3

De Razer Ornata V1 en V2 waren al toppers, maar de V3 is nog nét een stukje beter. Met een prijs van onder de €100,- is het een super toetsenbord voor het midden segment. 

Wat de Razer Ornata V3 zo bijzonder maakt is dat het sinds de V2 gebruik maakt van een mecha-membraantechnologie van Razer. Dit is een combinatie tussen mechanisch en membraam waardoor dit toetsenbord beschikt over het clicky gevoel van een mechanisch toetsenbord maar toch ook het comfort van een membraam toetsenbord. De V3 heeft toetsen van 4,4 mm dik, hiermee garandeert Razer een ergonomische game ervaring.

Razer Ornata V3

De mediatoetsen rechtsboven zijn wederom aangepast door Razer. Eerst was er een wiel, nu lijkt Razer weer gekozen te hebben voor de simpele maar duidelijke knoppen.

Net als de Corsair K55 komt de Razer Ornata V3 standaard met een ergonomische polssteun zodat je lekker lang kunt gamen. Het de bijgeleverde software van Corsair kun je van je RGB maken wat je wilt en geheel naar eigen smaak. Nadeel is dat het toetsenbord niet beschikt over een draadloze verbinding.

Met de ergonomisch polssteun kun je lang gamen
De hybride toetsen is een combi van mechanisch en membraam
De software van Corsair is vereist om alles in te stellen
De Razer Ornata V2 heeft geen extra usb ingang

Al met al heb je met de Razer Ornata V3 voor onder de €100,- een top toetsenbord waarbij je lang kunt gaan gamen zonder last te krijgen van je polsen.

3 – Logitech G413

De Logitech G413 staat binnen de top 3 van de  beste gaming toetsenborden. Het mechanische gaming toetsenbord kost €75,99 en daarmee heeft Logitech een mooi toetsenbord ontwikkeld voor het midden segment.

Het toetsenbord is mechanisch en heeft, zoals Logitech dit noemt, een Romer-G schakelaar. Logitech claimt dat deze 25% sneller is dan schakelaars van concurrenten. Kort gezegd, een snellere en stillere ervaring. Tevens kun je de 1,2,3,4 én WSAD toetsen vervangen voor alternatieve toetsen.

Logitech G413 Mechanisch Gaming Toetsenbord Linker Zijaanzicht

Hou je ervan om de verlichting van je toetsenbord in alle mogelijke kleuren in te kunnen stellen? Dan is de G413 niet jouw toetsenbord. Het toetsenbord bevat weliswaar instelbare verlichting maar het enige wat je in kunt stellen is de helderheid van de rode achtergrondkleur.

De Logitech G413 is relatief stil
Door het aluminium is het toetsenbord stevig
Het toetsenbord heeft geen RGB verlichting, enkel rood.
Er zijn geen instelbare macro toetsen op het toetsenbord

Je ervaart met de Logitech G413 echt een stille game ervaring. Je moet rood een mooie kleur vinden maar al met al is de Logitech G413 een goed mechanisch toetsenbord.

4 – Logitech G915

De Logitech G915 is qua functies écht een van de beste op de markt. Het gaming toetsenbord is de enige in de top 5 gaming toetsenborden die een draadloze LIGHTSPEED verbinding heeft. Met een prijs van €180 is het echter een high end gaming toetsenbord en past dit niet in het budget van elke gamer.

Het toetsenbord is een mechanisch gaming toetsenbord met lage, snelle toets schakelaars. Door de LIGHTSPEED verbinding van 1ms ervaar je geen input delay waardoor je prestaties niet negatief beïnvloed wordt.

Logitech G915 Mechanisch Gaming Toetsenbord productfoto

Net als veel andere gaming toetsenborden bevat de Logitech G915 rgb verlichting welke in bijna 17 miljoen kleuren in te stellen is. Tevens heeft het gaming toetsenbord vijf macro keys welke per app / game in te stellen zijn, super fijn.

Het toetsenbord is draadloos én mechanisch
Met 1ms verbinding heb je geen vertraging met gamen
De Logitech G915 is aan de dure kant
Het downloaden van de software van Logitech is vereist

Met €180 is de Logitech G915 aan de dure kant maar wil je een goede game ervaring én geen draden op je bureau dan is de Logitech G915 wel een goed gaming toetsenbord om in te investeren.

Beste Budget Gaming Toetsenbord 2022

ToetsenbordTotaal denkt ook aan de budgetgamers die iets minder willen uitgeven voor hun gaming toetsenbord. Het beste gaming toetsenbord is volgens ToetsenbordTotaal de Trust GXT 830RW.

5 – Trust GXT 830

Als beginnend gamer heb je met de Trust GXT 830 voor nog geen €20,- een goed toetsenbord om je game avonturen te starten. Met RGB verlichting, media toetsen en een gaming modus heeft dit toetsenbord alles wat een gamer nodig heeft.

Voor de prijs die je betaalt voor de Trust GXT 830 krijg je geen mechanische toetsen maar deze zijn voor een beginnend gamer eigenlijk (nog) niet nodig. Het budget gaming toetsenbord is verlicht met regenboogverlichting, de helderheid daarvan is met twee van de twaalf mediatoetsen in te stellen.

Trust GXT 830 Avonn Gaming Toetsenbord productfoto

Trust heeft voor dit bedrag wel aan alles gedacht om een ultieme game ervaring voor haar klanten aan te kunnen bieden. Zo is de Windows toets ‘uitgeschakeld’ tijdens het gamen en kun je maximaal 6 toetsen tegelijk indrukken dankzij de anti-ghosting technologie van Trust.

Voor de prijs krijg je alles wat je nodig hebt om te gamen
RGB verlichting waarvan de helderheid aan te passen is
Je kan de kleur van de verlichting niet zelf instellen
De Trust GXT 830 bevat geen mechanische toetsen

De Trust GXT 830 is het perfecte budget gaming toetsenbord voor de beginnend gamer en biedt alles om te kunnen gamen. Wil je toch een mechanisch gaming toetsenbord? Bekijk dan een van de andere opties op deze pagina.

Meer gaming toetsenborden? Bekijk dan eens onze selectie goedkope toetsenborden. Heb je vragen of advies op maat nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Thijs of Jari via onze contactpagina!

Ook interessant:

Menu