Toetsenbord
Totaal

Onze selectie

Beste Ergonomische Toetsenborden 2022

Een ergonomisch toetsenbord is speciaal ontworpen voor mensen die lang typen en daarbij geen last willen krijgen van hun armen, polsen of schouders. 

Om tot de beste ergonomische toetsenborden te komen heeft ToetsenbordTotaal onafhankelijk gekeken naar alle ergonomische toetsenborden in de markt.

Er zijn veel verschillende keuzes die je moet gaan maken voordat je een ergonomisch toetsenbord wilt gaan kopen: Wil je bedraad of draadloos? Voor welk type design ga je? En de belangrijkste vraag, wat wil je ervoor betalen?

Om je een beetje te helpen met deze vragen hebben we bij ToetsenbordTotaal de beste ergonomische toetsenborden van 2022 voor je geselecteerd. Hier hebben we enerzijds rekening gehouden met de prijs en andere kant de performance. Het beste ergonomische toetsenbord van 2022 is volgens ToetsenbordTotaal de Logitech K860. 

Inhoudsopgave

  1. Logitech K860
  2. Microsoft Ergonomic toetsenbord
  3. Microsoft Sculpt Ergonomic
  4. Ergoline ergonomisch toetsenbord
  5. Kinesis Advantage2

1 – Logitech K860

De Logitech K860 is ideaal voor iemand die een ergonomisch design belangrijk vindt en ook fijn wilt typen. Lang typen op dit toetsenbord is geen enkel probleem, het toetsenbord heeft een gesplitst en gerond design waardoor je een veel natuurlijke werkhouding aanhoudt. Doordat de toetsen kort zijn hoef je niet veel druk te zetten, dat maakt het typen makkelijk en fijn. 

Het toetsenbord komt standaard met een polssteun. Door middel van de polssteun claimt Logitech dat er 54% meer ondersteuning biedt voor je pols. Ook vermindert het de buiging van pols met 25% in vergelijking met een normaal toetsenbord doordat je polsen wat hoger liggen.

Logitech K860 Ergnomisch Toetsenbord productfoto

Het toetsenbord is dan ook echt gemaakt voor iemand die overdag werkt, de Logitech K860 heeft namelijk geen verlichting. Wel fijn voor deze prijs is dat het toetsenbord draadloos is. Je kunt zowel via bluetooth als via een usb receiver connectie maken met je toetsenbord.

Het toetsenbord kan draadloos met je pc of laptop verbinden
Logitech levert standaard een polssteun mee voor extra ondersteuning
De Logitech K860 heeft geen verlichting onder de toetsen
Het toetsenbord werkt op 2 AAA batterijen en kan niet opgeladen worden via een kabel

Al met al is de Logitech K860 hét beste ergonomische toetsenbord volgens ToetsenbordTotaal. Goed design, fijne toetsen, draadloos en dat voor een goede prijs.

2 – Microsoft Ergonomic toetsenbord

Met het Microsoft Ergonomic toetsenbord heeft Microsoft echt een goed en fijn ergonomisch toetsenbord op de markt gezet voor iemand met een budget. Net als andere toetsenborden heeft Microsoft dit toetsenbord een gesplitst en gerond ergonomisch design voor een comfortabele werkhouding. 

Of je nou fan bent van een polssteun of niet, bij de Microsoft Ergonomic ga je voortaan typen met je polsen op de steun. Hierdoor geeft Microsoft je polsen nog een stukje extra ondersteuning. De toetsen zijn ‘standaard’ toetsen en hebben geen plat design.

Microsoft Ergonomic Toetsenbord productfoto

De de software van Microsoft heb je de mogelijkheid om de 3 toetsen aan de linker bovenkant van het toetsenbord in te stellen. Iets wat je veel ziet bij gaming toetsenborden maar super handig is!

Goed instapmodel door de lagere prijs
3 instelbare toetsen met behulp van de software van Microsoft
De Microsoft Ergonomic heeft geen draadloze verbinding
Het toetsenbord heeft geen verlichting onder de toetsen

Al met al heb je met de Microsoft Ergonomic toetsenbord voor een relatief laag bedrag een goed instapmodel om ergonomisch toetsenbord uit te proberen.

3 – Microsoft Sculpt Ergonomic

Bij de Microsoft Sculpt Ergonomic heeft Microsoft gekozen voor een ‘gat’ tussen de twee delen van het ergonomische toetsenbord. In tegenstelling tot de Microsoft Ergonomic heeft dit ergonomische toetsenbord wel platte toetsen zodat je met weinig druk de toetsen in kunt drukken.

Net als de Logitech K860 en Microsoft Ergonomic heeft dit toetsenbord een polssteun voor extra polsondersteuning. Dit toetsenbord is een stukje minder breed, Microsoft heeft ervoor gekozen om het numeriek als los onderdeel van het toetsenbord te maken. Daardoor hoef je minder te bewegen met je arm en schouder omdat de muis dichter bij je natuurlijke houding ligt.

Microsoft Sculpt Ergonomic Toetsenbord productfoto met numeriek

De Microsoft Sculpt komt met een usb receiver en heeft dus een draadloze verbinding met je pc of computer. Microsoft heeft niet gekozen voor bluetooth, de usb receiver wordt door verschillende mensen als ‘waardeloos’ omschreven maar dit lijkt niet bij alle toetsenborden het geval te zijn.

De Microsoft Sculpt is draadloos
De korte en lichte toetsen maken lang typen niet belastend voor vingers
De usb receiver kan fragiel zijn en niet goed werken
Het numeriek is los van het toetsenbord zelf

Voor een vergelijkbare prijs als de Logitech K860 is de Microsoft Sculpt een prima optie maar mist het bluetooth, de fragiele usb receiver maakt aanraden een stuk lastiger.

4 – Ergoline ergonomisch toetsenbord

Bij Ergoline weten ze hoe ze ergonomische toetsenborden moeten maken. Dit toetsenbord heeft geen gesplitst of gerond design maar juist een super plat en compact design. De lichte en platte toetsen zorgen ervoor dat je met weinig druk kunt typen. 

Door het compacte design mist een numeriek maar dit zorgt er wel voor dat de muis op de juiste positie kan liggen. In plaats van je arm en schouder naar buiten drukken kan door het compacte design deze in een natuurlijke positie blijven liggen.

Ergoline Ergonomisch Toetsenbord Compact Aansluitingen

Het toetsenbord is bedraad maar functioneert wél als usb hub met usb A en usb C aansluiting. Doordat het toetsenbord geen gesplitst design heeft denkt Ergoline aan de mensen die niet op een ‘vreemd’ of ‘onnatuurlijk’ toetsenbord willen typen.

De Ergoline heeft een licht en compact design
De usb A en usb C aansluiting komen altijd goed van pas
Het toetsenbord heeft geen numeriek
Doordat er geen splitsing of ronding is kan je nog steeds klachten houden bij gebruik

Eerst al eens proberen met platte en lichte toetsen? Dit instapmodel is perfect om eens te proberen met een ergonomisch toetsenbord, wel kun je nog klachten blijven houden omdat je handen niet in een natuurlijke houding blijven.

5 – Kinesis Advantage2

De Kinesis Advantage2 ziet er echt uit als een ergonomisch toetsenbord. Het toetsenbord heeft écht een gesplitst en gerond design door één set van de toetsen aan de linkerkant en één aan de rechterkant. Deze low-force mechanische toetsen zijn helemaal gericht om comfort te bieden.

Het typen op de Kinesis is dan ook echt wennen maar uiteindelijk blijven je handen wel in een natuurlijke houding. In tegenstelling tot andere toetsenborden waar je je handen naar binnen moet bewegen hoeft dat bij de Kinesis niet. Ook door de ronding in het toetsenbord blijven je handen in een natuurlijke houding.

Kinesis Advantage2 mechanisch ergonomisch toetsenbord Productfoto

De prijs van dit toetsenbord is een stuk hoger dan anderen die in deze lijst staan. Voor dit bedrag geen draadloze verbinding, geen numeriek en ook geen verlichting. Wel heb je voor deze prijs écht een toetsenbord wat pijn kan verminderen of stoppen, al betaal je daar wel voor.

Een echte natuurlijke houding is mogelijk door het gesplitste design
De Kinesis Advantage2 heeft mechanische toetsen voor ultiem comfort
Het toetsenbord is in tegenstelling tot andere toetsenborden prijzig
Typen op de Kinesis Advantage2 is even wennen door het design

Met de Kinesis Advantage2 heb je een écht ergonomisch toetsenbord waar er alles aan gedaan is om je handen in een natuurlijke positie te houden. Het mag wat kosten maar je klachten kunnen door het gebruik wel verdwijnen.

Veelgestelde vragen

Een ergonomisch toetsenbord wordt vaak gekocht door mensen die na het gebruik van een ‘normaal’ toetsenbord last krijgen van hun armen, polsen of schouders. Een ergonomisch toetsenbord is speciaal ontworpen zodat je in een natuurlijke houding typt en daardoor geen of minder last hebt van je armen, polsen of schouders na lang gebruik van een toetsenbord.
Het beste ergonomische toetsenbord volgens ToetsenbordTotaal is de Logitech K860. Dit toetsenbord is draadloos, heeft een goed design, typt fijn en dat allemaal voor een goede prijs.

Meer ergonomische toetsenborden? Bekijk dan eens onze selectie van de beste draadloze ergonomische toetsenborden. Heb je vragen of advies op maat nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Thijs of Jari via onze contactpagina!

Ook interessant:

Menu