Sneltoetsen

Hoe typ je graden celcius? (˚C)

Wil je het weer van morgen beschrijven of wil je graden celcius verwerken in je verslag? Dan is het handig om te weten hoe je graden celsius op je computer of telefoon kunt typen. 

Graden celsius kun je niet in één keer typen. Je typt eerst het gradenteken ˚ en vervolgens een C om ˚C te krijgen. Graden celsius is niets anders dan ˚ met een C achter elkaar.

Kopieer graden celsius hier:

Hoe typ je het gradenteken op Windows?

Om een gradenteken op een Windows computer te typen druk je eerst Alt in en vervolgens druk je 0176 achter elkaar in. Deze combinatie werkt enkel op toetsenborden met een numpad.

Druk tegelijk onderstaande combinatie in:

Alt

+

0176

Hoe typ je het gradenteken op Mac?

Het gradenteken op Mac krijg je door Option in te drukken en vervolgens K. Dit kan zowel met de linker- als rechter Option toets. De toetsencombinatie kan in elk programma gebruikt worden.

Druk tegelijk onderstaande combinatie in:

Option

+

K

Hoe typ je het gradenteken op Android?

Het gradenteken op Android typen hangt af van welke toetsenbord app je gebruikt. In het geval van GBoard, het toetsenbord van Google, kun je het gradenteken vrij gemakkelijk vinden.

Druk linksonder op

?123

, vervolgens één toets daarboven op

=\<

en dan staat het graden teken op de middelste rij ergens in het midden.

Hoe typ je het gradenteken op iPhone?

In tegenstelling tot Android vind je op een iPhone niet zo gemakkelijk het gradenteken, deze zit namelijk verstopt. Op het standaard toetsenbord van een iPhone kun je onderstaand stappenplan gebruiken.

Druk linksonder op

123

en houd vervolgens de

0

toets ingedrukt. Schuif, terwijl je je vinger op het scherm ingedrukt houdt, je vinger iets naar links en laat vervolgens je vinger los.

Menu