Toetsenbord-Tips

Logitech toetsenbord koppelen aan een Windows of Mac computer?

Heb jij zojuist een Logitech toetsenbord gekocht en wil je deze koppelen aan je computer? In dit blog laten we je twee manieren zien hoe je jouw Logitech toetsenbord kunt verbinden, namelijk middels de unifying receiver en via bluetooth.

Logitech Unifying Receiver koppelen

Het voordeel van de unifying receiver van Logitech is dat je tot maximaal 6 apparaten tegelijk met je computer kunt verbinden. Deze ontvanger is universeel, waardoor je gemakkelijk een nieuwe receiver kunt kopen wanneer je hem kwijt bent geraakt, of wanneer je het toetsenbord op meerdere apparaten wilt gebruiken.

In onderstaand voorbeeld gebruiken we de Logitech K270, die we ook gebruiken als voorbeeld in onze video.

Stap 1: Download de Logitech Unifying software

Op de site van Logitech kun je de officiële software downloaden. Deze is niet per se nodig wanneer je je toetsenbord zonder muis wilt koppelen gebruiken. Ben je wél van plan om een muis te koppelen, dan is de software noodzakelijk.

logitech unifying software downloaden voor windows of mac van de logitech website.
Let bij het downloaden van de software goed op dat je de juiste versie van Windows of Mac download!

Stap 2: Stop de Logitech Unifying Receiver in je computer

De Logitech Unifying Receiver wordt meegeleverd bij de aankoop van een Logitech toetsenbord, maar is ook los te bestellen. Helaas is er (nog) geen USB-C versie van de receiver, waardoor je helaas verplicht bent om een dongle te gebruiken bij bijvoorbeeld nieuwere Macbooks. Heb je deze nog niet? Dan raden we een dongle van Rolio aan. Deze kun je hier kopen. Een andere oplossing is het kopen van een toetsenbord met bluetooth, zoals de MX Keys.

logitech unifying receiver in de computer stoppen

Stap 3: Zet je Logitech toetsenbord aan

In het geval van de Logitech K270 zit het aan/uit schuifje rechts bovenop het toetsenbord. Deze kan ook onder het toetsenbord zitten. Check voordat je het toetsenbord aanzet of je de meegeleverde batterijen erin hebt gestopt. Wacht vervolgens tot de software aangeeft dat je toetsenbord gekoppeld is. Dit zou automatisch moeten gebeuren. Gebruik je de software niet? Dan kun je gelijk de koppeling testen.

logitech toetsenbord aanzetten

Stap 4: Test de koppeling

Gefeliciteerd, je toetsenbord zou nu gekoppeld moeten zijn met je computer. Je kunt de koppeling testen door naar een browser of document te gaan en te beginnen met typen. 

Is de koppeling niet gelukt? Neem dan contact met Thijs of Jari op, zij kunnen je verder helpen.

Logitech toetsenbord koppelen met bluetooth

Het voordeel van een bluetooth koppeling is dat je een échte draadloze verbinding met je toetsenbord kunt maken. Mocht je computer geen bluetooth hebben, dan zou je een hiervoor een bluetooth usb receiver kunnen gebruiken. Heb je deze nog niet in huis hebben, dan raden wij er eentje van Vues aan. Deze kun je hier kopen.

In onderstaand voorbeeld gebruiken we de Logitech MX Keys, die we ook gebruiken als voorbeeld in onze video.

Stap 1: Ga naar je bluetooth instellingen

Windows

  1. Klik linksonder op het Windows logo
  2. Klik op ‘instellingen’
  3. Kies in de Windows-instellingen voor ‘apparaten’
windows instellingen apparaten

Mac

  1. Klik linksboven op het Apple logo
  2. Klik op ‘systeeminstellingen’
  3. Kies in de systeeminstellingen voor ‘bluetooth’
Bluetooth Instellingen Mac OS

Stap 2: Zet je Logitech toetsenbord aan

In het geval van de Logitech MX Keys zit het aan/uit schuifje aan de achterkant van het toetsenbord. Deze kan ook bovenop of onder het toetsenbord zitten. Het is aan te raden om je toetsenbord voordat je begint met de koppeling op te laden via het meegeleverde kabeltje.

Mocht je de MX Keys of K860 hebben, dan heb je de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijk te verbinden. Om dit te realiseren moet je na het aanzetten van het toetsenbord ook de knop 1, 2 of 3 voor een aantal seconden indrukken, totdat deze snel begint te knipperen.

draadloos logitech toetsenbord aanzetten

Stap 3: Verbind met je Logitech toetsenbord

In de bluetooth instellingen van je Windows of Mac computer zal de naam van je toetsenbord verschijnen. Je hebt dan de mogelijkheid om je toetsenbord te koppelen aan je computer.

bluetooth toetsenbord koppelen in windows

Stap 4: Test de connectie

Gefeliciteerd, je toetsenbord zou nu gekoppeld moeten zijn met je computer. Je kunt de koppeling testen door naar een browser of document te gaan en te beginnen met typen. 

Is de koppeling niet gelukt? Neem dan contact met Thijs of Jari op, zij kunnen je verder helpen.

Onze YouTube video

In onderstaande video laten we stap voor stap zien hoe je een toetsenbord met Unifying Receiver of bluetooth kunt koppelen aan je Windows of Mac computer.

Menu