Feitjes

Dit is het duurste toetsenbord ter wereld! ($10.000)

Bij ToetsenbordTotaal reviewen we toetsenbord op basis van kwaliteit maar ook onder andere de prijs. Toetsenborden als de Logitech G915 of Logitech MX Mechanical gaan richting de €200, maar wat is het duurste toetsenbord ter wereld?

ADATA’s 24K gouden toetsenbord

AnandTech spotte op de CES in 2020 een toetsenbord van goud. ADATA, het merk wat dit toetsenbord ontwikkelt heeft, had hier een exemplaar liggen. 

duurste toetsenbord ter wereld

In totaal heeft ADATA 6 toetsenborden ontwikkelt van 24K verguld goud. De basis van het toetsenbord is gemaakt van aluminium met daar bovenop een laagje verguld goud. 

duurste toetsenbord ter wereld closup

Door het aluminium in combinatie met goud kan ik me goed voorstellen dat je in de winter handschoenen aan wilt doen wanneer je gaat typen met dit toetsenbord. Normaal heb je al koude vingers, nu al helemaal!

Hoe duur is het duurste toetsenbord ter wereld?

Het duurste toetsenbord kost $10.000. ADATA kreeg het verzoek van iemand met veel geld om dit toetsenbord te ontwikkelen. Na het designen en ontwikkelen van het toetsenbord besloten ze nog 6 exemplaren te maken, dit tegen een prijs van $10.000 per stuk.

Heb je nog geld op je bankrekening en weet je niet zo goed wat je ermee moet doen? Een gouden toetsenbord is dus een optie om je geld te besteden!


Bron: AnandTech

Menu